Hazırlık Sınıfı Final Sınavı Puanı

Değerli öğrencilerimiz,
2023-2024 Akademik Yılı Hazırlık sınıfı Final Sınavı Puanınızı yobs.iyte.edu.tr adresinden öğrenebilirsiniz.
Bunun için:
1) yobs.iyte.edu.tr adresine girin ve üstteki “Öğrenci” sekmesine tıklayın.

2) Sisteme giriş yapın.

3) Açılan sayfanın üst kısmında yer alan “Değerlendirme Sonuçları için Tıklayınız” yazan butona tıklayın.

4) Açılan penceredeki “Final Notu” sekmesinden sınav notunuzu görebilirsiniz.

Siteye girişle ilgili sorun yaşayan öğrencilerimiz bulentyigitalp@iyte.edu.tr veya bilalkoc@iyte.edu.tr adreslerine mail atabilirler.

Hazırlık mezuniyet puanlarınızı ve mezuniyet durumunuzu https://ubys.iyte.edu.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz.

Yıl Sonu Başarı Puanınız (Hazırlık mezuniyet puanı) Yıl İçi Başarı Puanınızın %60’ı ve Final Sınavı puanınızın %40’ı alınarak elde edilmektedir. Yıl Sonu Başarı Puanı 60 ve üzeri olan öğrenciler Hazırlık sınıfından mezun sayılırlar. Yıl Sonu Başarı Puanınız yeterli olsa bile Final Sınavından en az 50 puan alamadığınız takdirde Başarısız sayılırsınız.