2023/2024 YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL ALAN ADAYLARA UYGULANACAK OLAN İŞLEMLER İÇİN ÖN BİLGİLENDİRME (MUAFİYET DURUM TAKVİMİ VE HAZIRLIIK SINIFI MUAFİYET KOŞULLARI)

2023/2024 YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL ALAN ADAYLARA UYGULANACAK OLAN İŞLEMLER

kabul Alan Tüm Adayların Sisteme İngilizce Muafiyet Durumlarına İlişkin Bilgi Girişi ve Belge Yükleme Tarihi: 28 Temmuz 2023 (saat 11.00) – 02 Ağustos 2023 (saat 17.00)

İngilizce Muafiyet Durumu Açıklama Tarihi: 07 Ağustos 2023 (saat 10.00)

İngilizce Muafiyet Sınav Tarihi: 15 Ağustos 2023 (saat 10.00-14.50) SINAVDAN ÖNCE SINAV ESASLARI VE SNAV SALONLARI YAYINLANACAKTIR.

İngilizce Muafiyet Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 23 Ağustos 2023 (saat 17.00)

HAZIRLIK SINIFI MUAFİYET İŞLEMLERİ

Lisans ve Lisansüstü öğrenciler Hazırlık sınıfı muafiyet koşulları bilgilendirme /Exemption from Preparatory School :YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI MUAFİYET ŞARTLARI (geçerli)

Enstitümüzün eğitim dili %100 İngilizce’dir. Lisansüstü programlara başvuru sonuçları açıklandıktan sonra sadece programlara kabul alan adaylardan başvuru sistemine LUBES İngilizce muafiyet durumlarına ilişkin bilgi girişi sınava girecek ise “sınava gireceğini” belirteceği, muafiyet belgesi var ise belgesini yükleyeceği  alanlar açılacaktır. Kabul alan adaylardan  hazırlık sınıfından muaf olmak isteyenler muafiyet koşullarına uygun belgelerini sisteme yüklemek zorundadırlar. Muafiyet şartını sağlayan ve muafiyet şartını sağlamayan adaylar  Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından  başvuru sistemi üzerinden ilan edilecektir.

Önemli not : 3(üç) akademik yıl içinde  %100 ingilizce (eğitim dili İngilizcedir) eğitim  yapan bir programdan gelen ve bu koşul ile muaf olmak isteyen aday bu ibarenin bulunduğu transkriptini yükleyecek.  Bu bilgi net olarak transkript üzerinde yazmıyor ise aday bu bilginin yer aldığı başka bir belge yüklemedir.

Açıklanan takvim içinde muafiyet belgelerini yüklemeyen adayların muafiyet durumları kabul edilmeyecektir.

Mühendislik İşletmeciliği İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Program ve/veya Yazılım Mühendisliği Veri Bilimleri İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına kabul alanların yabancı dil muafiyet şartlarından en az birini yerine getirmeleri veya İYTE Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce seviye belirleme sınavından başarılı olmaları gerekmektedir. Muafiyet şartlarından en az birini sağlamayan veya İngilizce seviye belirleme sınavından başarılı olamayanlar için İngilizce hazırlık eğitimi söz konusu değildir.

NOT: Kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.