2022-2023 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL ALAN ADAYLARIN MUAFİYET İŞLEMLERİ İÇİN BELGE YÜKLEME DUYURUSU

2022-2023 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL ALAN ADAYLARIN DİKKATİNE;

Yabancı diller yüksekokulu muafiyet şartlarına göre
Belgeli muaf olacak olan adayların Belgelerini yükleme alanıdır. Bu belgeler tarafımızca kontrol edilecektir.
Herhangi bir belgeniz yok ise muafiyet sınavına gireceğim seçeneğini seçebilirsiniz.

Muafiyet işlemleri için https://lubes.iyte.edu.tr/Account/Login?ReturnUrl=%2F
Link tıklanarak muafiyet işlemleri menüsünü seçilecektir.

Sistem 10  AĞUSTOS 2022 09:00’DAN 12 AĞUSTOS 2022 24:00’A KADAR AÇIK KALACAKTIR.

Muaf olmayan her aday sınav listesinde olacaktır.

Önemli not : 3(üç) akademik yıl içinde  %100 ingilizce (eğitim dili İngilizcedir) eğitim  yapan bir programdan gelen ve bu koşul ile muaf olmak isteyen aday bu ibarenin bulunduğu transkriptini yükleyecek.  Bu bilgi net olarak transkript üzerinde yazmıyor ise aday bu bilginin yer aldığı başka bir belge yüklemedir.

İngilizce yeterlilik sınavı geçme notu :59,50 ve üzeridir.
Yeterli notu alan adaylar muaf olurlar ve programlarına kayıt olma hakkı kazanırlar.

Sınav içerikleri ve puanlaması ile ilgili yetkisi dahilinde bulunan değişiklikleri yapma hakkını Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü saklı tutar.

MUAFİYET KOŞULLARI YABANCI-DİLLER-YÜKSEKOKULU-HAZIRLIK-SINIFI-MUAFİYET-ŞARTLARI-geçerli

Yeterli notu alamayan adaylar (Mühendislik işletmeciliği ve yazılım mühendisliği ve veri bilimleri anabilim dalı hariç)hazırlık sınıfına kayıtlanırlar.

Muafiyet durumlarınızı 17 AĞUSTOS 2022 tarihinde SAAT :11:00’DAN SONRA yine sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.