YENİ KAYIT VE İKİNCİ SENE DEVAM HAKKI OLAN LİSANS &LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN EYLÜL SBS SINAVI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLENDİRME (GÜNCELLENMİŞTİR)

Sevgili öğrencilerimiz;

Lisans ve lisansüstü öğrenciler için, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan iki aşamalı ‘Seviye Belirleme ve Yeterlik’ sınavı ile ilgili önemli bilgiler:

• 2022-2023 Akademik yılı SBS 1.aşama 13 Eylül 2022, 2.aşama 16 Eylül 2022 tarihlerinde yüz yüze olarak kampüste yapılacaktır.
  • Sınavın 1.aşamasında açıklanan baraj puanı alan öğrenciler sınavın 2. aşamasına girmeye hak kazanırlar. Baraj puanın altında not alanlar ise Hazırlık sınıfının L1 ve L2 kurlarına yerleştirilirler.
  • Sınavın 1.aşamasına katılmayan öğrenciler 2.aşama sınavına katılamazlar ve Hazırlık sınıfının L1 kuruna yerleştirilirler.
  • Sınavın birinci aşamasından yeterli puanı almasına rağmen ikinci aşama sınavına KATILMAYAN öğrenciler Hazırlık sınıfına yerleştirilirler.
  • İkinci aşamaya girmeye hak kazanan öğrenciler 100 puan üzerinden olan sınavdan 60 ve üzeri puan aldıkları takdirde kendi bölümlerinde eğitimlerine devam etmeye hak kazanırlar.
  • Hazırlık programına devam edecek öğrenciler 1.aşama sınav sonuçlarına göre Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (The Common European Framework of Reference for Languages / CEFR) baz alınarak Hazırlık programının uygun kuruna yerleştirilir.
  • SBS 1.AŞAMAYA KATILMAYAN ÖĞRENCİLER EN ALT SEVİYE GRUBUNA YERLEŞTİRİLİRLER. BU SEBEPLE SINAVIN 1.AŞAMASINA KATILIM GEREKMEKTEDİR.
  • Seviye Belirleme Sınavının telafisi yoktur.

HAZIRLIK SINIFI 1 AKADEMİK YILI (GÜZ VE BAHAR DÖNEMİ) KAPSAYAN BİR PROGRAMDIR. LİSANS ÖĞRENCİLERİ BİR DÖNEMDE HAZIRLIK SINIFI TAMAMLAYAMAZ.

Öğrenciler ancak yüksekokul tarafından kabul edilen sınavlardan geçerli notu aldıklarına dair sonuç belgesi getirirlerse programdan muaf olabilirler.

13 Eyl.22 Salı

ÖSYM’ce yerleştirilip yeni kayıt yaptıran Lisans, yeni kayıt yaptıran Lisansüstü ve Hazırlık sınıfında kalan Lisans ve Lisansüstü öğrencilerin İngilizce Seviye Belirleme Sınavı.

16.Eyl.22 Cum

ÖSYM’ce yerleştirilip yeni kayıt yaptıran Lisans, yeni kayıt yaptıran Lisansüstü ve Hazırlık sınıfında kalan Lisans ve Lisansüstü öğrencilerinden 1. aşama sınavından barajı geçenlerin İngilizce Seviye Belirleme sınavı

Sonuç açıklama: 27 Eylül 2022 Salı

SINAVLAR YÜZ YÜZE VE KAMPÜSTE OLACAKTIR.

SINAV ESASLARI— SINAV İÇERİĞİ—SINAV SALONLARI sınavdan önce yayınlanacaktır.

Yeni kayıt öğrencilerimizin öncelikle sayfamızdan sınav bilgilerini takip etmelerini sonuçlar açıklandıktan sonra ise sonuçlarına göre hazırlık sınıfına devam edeceklerin sadece ydyo web sayfasını takip etmeleri önemlidir.

Başarılar dileriz 😊