EYLÜL SBS SONUÇLARI

Değerli öğrencilerimiz,

14.09.2023 tarihinde yapılan İngilizce Yeterlik Sınavlarının sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınızı yobs.iyte.edu.tr üzerinden öğrenebilirsiniz. Hazırlık eğitimi alacak öğrenciler Akademik yıl başlangıcı ile ilgili duyurular için web sitemizi takip edebilirler.

Sisteme ilk defa giriş yapacak öğrenciler şu prosedürü izlemelidirler:

1) yobs.iyte.edu.tr adresine girin ve üstteki “Öğrenci” sekmesine tıklayın.

2) Kullanıcı adı olarak Öğrenci Numaranızı, Şifre olarak da ilk girişe özgü TC Kimlik Numaranızın ilk 6 hanesini girin (Yabancı uyruklu öğrencilerin Pasaport Numaralarının ilk 6 hanesini girmeleri gerekmektedir).

3) Sistem ilk girişe özgü olarak sizden yeni bir şifre belirlemenizi isteyecektir. Türkçe karakter içermeyen yeni bir şifre oluşturun ve bunu mutlaka bir kenara not edin.

4) Açılan sayfanın üst kısmında yer alan “Değerlendirme Sonuçları için Tıklayınız” yazan butona tıklayın.

5) Açılan penceredeki “Yeterlilik Notu” sekmesinden sınav notunuzu ve başarı durumunuzu görebilirsiniz. 60 ve üzeri alan öğrenciler sınavda başarılı sayılırlar.

Siteye girişle ilgili sorun yaşayan öğrencilerimiz bulentyigitalp@iyte.edu.tr ve bilalkoc@iyte.edu.tr adreslerine mail atabilirler.